>  

Tarife Proiectare

 


Tarife de proiectare - Preturi proiecte case


Biroul de arhitectura ARCHETON Romania are ca obiect principal de activitate proiectarea constructiilor civile, serviciu oferit cu arie de acoperire nationala (doar elaborarea documentatiilor tehnice prevazute de reglementarile in vigoare - NU executam lucrari de constructii).

Faza de elaborare a proiectelor prezentate pe site este de Proiect Tehnic complet (PT), continand toate specialitatile:
-

arhitectura

: toate partile scrise si desenate specifice, elaborate pentru faza DDE (Detalii De Executie);
-

rezistenta

: toate partile scrise si desenate specifice, faza DDE, verificat de un verificator MLPAT;
-

instalatii

: proiectele de instalatii sanitare, termice si electrice, verificat de un verificator autorizat.
-

deviz estimativ

, parte componenta a documentatiei tehnice complete, continand listele cu necesarul de materiale si cu cantitatile de lucrari prevazute in proiectul tehnic.

Pretul proiectului complet (PT+DDE+DTAC) se obtine inmultind suprafata desfasurata a constructiei (aria desfasurata construita: ADC) cu tariful de proiectare de baza 12 Eur/mp ADC.

In acest pret este inclus si proiectul D.T.A.C. (Documentatia Tehnica pentru obtinerea Autorizatiei de Constructie) si adaptarea proiectului tip la terenul beneficiarului.
La cerere, proiectul poate fi livrat si in varianta in oglinda.

Tarifele de proiectare prezentate mai sus sunt tarife de baza, nu contin TVA si reprezinta pretul total al unui proiect tip complet (proiect nemodificat), acoperind toate fazele de proiectare si toate specialitatile implicate in proiect, in conformitate cu prevederile Legii nr.10/1995 privind calitatea in constructii, a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executarii de constructii, legi actualizate.
Proiectele prezentate pe site pot fi personalizate dupa preferintele beneficiarului, este de dorit insa ca aceste modificari sa nu afecteze structura de rezistenta a cladirii (sunt permise doar recompartimentari).
Proiectele pot fi comandate cu sau fara subsol si cu sau fara garaj (garaj proiectat la subsol sau alipit locuintei).
Tarifele de proiectare prezentate mai sus sunt tarife de baza, iar preturile specificate in paginile de detalii proiect sunt pur informative, nu repretzinta o oferta de pret ferma din partea biroului de proiectare ARCHETON S.R.L.

Documente si informatii necesare pentru a putea intocmi o oferta de pret personalizata si pentru evaluarea compatibilitatii proiectului ales cu terenul beneficiarului:
- copie dupa actul de propritate, pentru terenul pe care se doreste amplasarea constructiei;
- certificat de urbanism (se obtine de la primaria locala);
- studiu geotehnic (realizat de un geolog autorizat );
- ridicare topografica (daca terenul este in panta >5 grade).